Domov

Piknik prostor na kmetiji Marovšek leži na obronkih Paškega Kozjaga v Brdcah nad Dobrno, in nudi možnost preživljanja prostega časa v naravnem okolju podeželja, spoznavanja rastlinskega in živalskega sveta ter življenja in dela na kmetiji, predvsem pa organiziranja raznih srečanj, piknikov, družabnih dogodkov in prireditev.
Stara kmečka klet, preurejen stari hlev in kovačnica so vsebinsko povezani v pristno domače okolje primerno za piknik in druge prireditve. Na razpolago so zgledno urejene sanitarije, pokriti prostor s cca 100 sedeži, priročna kuhinja ob zunanjem kaminu in kmečki peči, pitna mrzla in topla voda ter elektrika.
Gibanja željni obiskovalci, lahko pridete na piknik prostor tudi peš iz Dobrne po Anini poti iz Hudičevega Grabna. Od jame Ledenice se vzpenjate po Anini poti slabih dvajset minut ob hudourniškem potočku do gozdne vlake, ki vas pripelje na »Zapoule« kmetije Marovšek. Tu se odpre lep pogled na položne travnike in gozdne obronke kmetije ter okoliško hribovje.
Okolica nudi veliko možnosti za raznovrstne aktivnosti na urejenih travnih površinah, sprehode v naravo, možni so daljši pohodi po poteh Paškega Kozjaka, ogled stare kočlarske hiše s črno kuhinjo na domačiji Šumej, itd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *